VIVES Hogeschool Kortrijk kondigt met trots aan, dat zij in samenwerking met de Provincie West-Vlaanderen werken aan een vernieuwd platform voor de campagne “Verplicht Verlicht”. Deze nieuwe app dient als een handige controletool voor controleurs en draagt bij aan het snel informeren van ouders en kinderen over eventuele gebreken aan fietsverlichting.

Deze ochtend fungeerde basisschool Prizma Onze-Lieve-Vrouw Ingelmunster als testschool van deze innovatieve app.

Het vernieuwde platform is ontworpen met het oog op efficiëntie en veiligheid. Door gebruik te maken van moderne technologieën stelt de app controleurs in de mogelijkheid om snel en nauwkeurig de staat van de fiets te controleren. Bovendien zorgt het ervoor dat ouders en kinderen direct op de hoogte worden gebracht van eventuele gebreken, waardoor mogelijke gevaren op de weg worden geminimaliseerd.

VIVES Hogeschool Kortrijk, Provincie West-Vlaanderen, Prizma Ingelmunster en PZ MIDOW benadrukken het belang van innovatie en samenwerking in het streven naar een veilige verkeersomgeving voor alle weggebruikers, met name voor kinderen op weg naar school.

Deel deze post