In het kort

PZ Midow is een meergemeentezone. Dat wil zeggen dat het personeel van de zone de basispolitiezorg garandeert in meerdere gemeenten. Voor de PZ Midow zijn dat Meulebeke, Ingelmunster, Dentergem, Oostrozebeke en Wielsbeke. Vandaar dus ook de naam van de zone, volgens de eerste letter van de 5 gemeenten.

Elke lokale politiezone staat in voor de basispolitiezorg. Wij doen dit met ongeveer 80 personeelsleden, zowel operationele personeelsleden (in uniform doorgaans) en burgerpersoneelsleden voor de ondersteunende diensten. Onze dagelijkse werking bestaat uit zichtbaar blauw op straat: onze interventiediensten, patrouilles en toezichten (de klok rond), verkeersacties (snelheid, gordel, gsm achter stuur, zwaar vervoer, bromfietsen,…) én de wijkinspecteurs (13 in totaal). Op deze website vindt u meer informatie.

Er zijn ook minder zichtbare politionele diensten zoals de lokale recherche (doorgedreven onderzoek in opdracht van de gerechtelijke overheden) en een cel “sociale politie” voor problematische gezinssituaties, opvolging bepaalde personen en moeilijke situaties enz. De dagelijkse leiding van de zone is in handen van de korpschef.

Korpschef Depaepe Ruben

Meer weten over ons?

Bekijk het hier

Het politiecollege

Lees meer over het politiecollege door hieronder te klikken.

De politieraad

Lees meer over de politieraad door hieronder te klikken.

Zonale veiligheidsraad

Lees meer over de zonale veiligheidsraad door hieronder te klikken.

Ons logo

Lees meer over ons logo door hieronder te klikken.

De situering

Lees meer over de situering van onze politiezone door hieronder te klikken.