Op woensdag 4 oktober heeft de PZ Midow een aantal controles gedaan naar aanleiding van de Werelddierendag! Ook dat behoort tot ons takenpakket… De actie vond plaats met steun van onze milieuspecialisten, meerdere agenten van de lokale politie Midow én collega’s van de Diereninspectie (dierenartsen).

In totaal werden 7 plaatsen gecontroleerd. Dit gebeurt op basis van meldingen en gefundeerde vermoedens.

In Wielsbeke werden twee controles uitgevoerd bij particulieren; een controle naar verwaarloosde katten en een hercontrole naar een agressieve herdershond.

In Dentergem stonden drie bezoeken op de agenda; ook hier gaat het om een verwaarloosde Duitse herdershond, katten onder de vlooien en melding van nesten niet geregistreerde katten.

In Meulebeke spitste de controle zicht toe op 1 adres, waar een hercontrole plaatsvond bij een hobbykweker van Rottweilers. In Ingelmunster tenslotte werd eveneens een controle uitgevoerd op een adres waar een Mechelse herder in verwaarloosde omstandigheden zou leven.

Op één locatie werden 7 katten in beslag genomen (2 kittens en 5 volwassen katten). Deze werden overgebracht naar een kattenasiel in de buurt. Enkele andere personen kregen een waarschuwing en moeten zich in regel stellen. Doen ze dit niet, riskeren ze een proces-verbaal. Verder werd ook een proces-verbaal opgesteld inzake de VLAREM-milieuwetgeving in het kader van een hondenkwekerij. Sowieso volgt nog een hercontrole op meerdere plaatsen.

Deel deze post