April 2001

Het standaard politielogo

Dit is het standaard politielogo. Dit wordt overal gebruikt.

Januari 2008

Het “Pentagon” logo

Voor de ordening van onze gegevens hebben wij gekozen voor vijfledige boomstructuur. 

Een vijfhoek is immers de basisvorm van ons logo en weerspiegelt de alliantie van de vijf gemeenten (Meulebeke, Ingelmunster, Dentergem, Oostrozebeke en Wielsbeke), de vijf componenten van ons korps (interventie, verkeersdienst, wijkdienst, lokale recherche en sociale dienst), de vijf Midow-waarden (Menselijke benadering, Integriteit, Discretie, Open en Oplossingsgericht en Wederzijds respect), de vijf pijlers van de gemeenschapsgerichte politiezorg (externe oriëntering, probleemoplossend werken, partnership, verantwoording en bekwame betrokkenheid)… 

De open ruimten tussen de vijf delen van het pentagon staan voor onze openheid naar de buitenwereld toe. 

Als kleuren werd gekozen voor het donkerblauw van de geïntegreerde politie in combinatie met een eigen lichtere variant voor onze lokale politiezone. 

Aldus willen wij beklemtonen dat wij als lokale politiezone onze eigenheid hebben weliswaar geïntegreerd in het geheel van de politiediensten.

Maart 2022

Het huidig logo

In de loop van 2022 werd het logo van de zone aangepast. Een intern ontwerp werd unaniem goedgekeurd. U herkent er de kleuren in van de lokale politiezones (lichtblauw). Er zijn 5 radertjes, wat staat voor 5 gemeenten. Deze werken allemaal met, door en voor elkaar. De werking van de radertjes staat tevens symbool voor de samenwerkende vibe binnen onze politiezone.