Ook in de zomer let je best op de wegcode in PZ Midow!

Op donderdag 13 juli was de verkeersdienst van de PZ Midow op de weg om over te gaan tot controle van zwaar vervoer.

Rond vrachtwagens is een complexe regelgeving van kracht en met de aanwezigheid van de vele bedrijven op onze politiezone, zetten we met ons politiekorps in op de naleving van de wetgeving.

Onder andere in de Nieuwenhovestraat te Oostrozebeke werden 44 vrachtwagens onderworpen aan een uitgebreide controle.

Er werden meerdere inbreuken vastgesteld. De belangrijkste vaststelling is dat er maar liefst 8 inbreuken tegen de rij- en rusttijden werden vastgesteld. In totaal werd een bedrag van 6.744 euro geïnd.

Eerder deze week werden in onder andere Dentergem (Markegemstraat) 109 wagens aan de kant gezet. 1 bestuurder reed onder invloed; er volgde een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs. Voorts waren er nog een aantal andere inbreuken zoals gebruik van gsm (1), niet dragen van de gordel (3), niet correcte inschrijving (1). Eén bestuurder reed met een vals rijbewijs en 1 bestuurder bleek geen rijbewijs te bezitten. Voor hen eindigde de rit uiteraard. Allen zullen zich voor de politierechtbank dienen te verantwoorden.  

Controles op snelheid

Recent werden uitvoerige controles op overdreven snelheid gehouden in de gemeenten die behoren tot de zone Midow.

In Oostrozebeke werd gecontroleerd in de Dentergemstraat (max snelheid 50) en in de Tieltsteenweg (max snelheid 70). Op beide plaatsen was een kleine 10% in overtreding.

In Wielsbeke lag het percentage overtredingen gevoelig lager: op de N382 werd tijdens de avondspits 893 voertuigen gecontroleerd. 20 voertuigen reden te snel. Ook in de Hulstersestraat werd gecontroleerd.

Na klachten in de Steenovenstraat te Meulebeke, werd eveneens gecontroleerd de afgelopen week. Daar geldt een maximum van 50 km per uur. We stellen vast dat 25% van de voertuigen te snel rijdt. Maar liefst 44 bestuurders reden te snel (waarvan 11 zware overtredingen) tijdens een snelheidscontrole waarbij 161 voertuigen de anonieme radar passeerden. Ondertussen lijken de vele controles in de Bollewerpstraat te Ingelmunster vruchten af te werpen. Daar stellen we een daling vast van het aantal overtredingen.

Midow zet de komende weken ook verder in op overdreven snelheid.

Onder meer op volgende plaatsen zal worden gecontroleerd:

Week van 17 juli – 23 juli:

  • Ingelmunster: Gentstraat
  • Oostrozebeke: Ingelmunstersesteenweg en Nieuwstraat
  • Dentergem: Wakkensesteenweg
  • Wielsbeke: Rijksweg en Bavikhoofsestraat

Week van 24 juli – 30 juli:

  • Ingelmunster: Weststraat
  • Oostrozebeke: Ingelmunstersesteenweg
  • Meulebeke: Pittemstraat en Steenovenstraat
  • Wielsbeke: Rijksweg

Week van 31 juli – 6 augustus:

  • Meulebeke: Steenovenstraat en Pittemstraat
  • Ingelmunster: Bollewerpstraat en Gentstraat

Deel deze post