Politiezone MIDOW en inspectiediensten houden grootschalige controle op handelszaken

Photo by cottonbro studio on Pexels.com

Op vrijdag 12 mei vond in verschillende handelszaken, gelegen op de gemeenten die behoren tot de politiezone MIDOW, een grootschalige controle gehouden. Leden van de lokale Politie kregen bijstand van verschillende inspectiediensten, zoals de RVA, DVZ, RSZ en de Vlaamse sociale inspectie.

Tijdens deze gerechtelijke actie werd gecontroleerd op zwartwerk, fraude en verblijfsdocumenten. De focus lag op carwashes, pita- en pizzazaken en bars.

In totaal werden 29 personen (die allen aanwezig waren in de handelszaken) grondig gecontroleerd. In totaal werden 9 zaken doorgedreven gecontroleerd. Alle zaken mochten openblijven. Er werden wel meerdere processen verbaal opgesteld.

In Wielsbeke werd een carwash gecontroleerd. Daar werd een proces-verbaal opgesteld door de diensten van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ).

In Oostrozebeke werd een carwash gecontroleerd. Ook deze bleek niet helemaal in orde: 1 werkgever werd geverbaliseerd door de Arbeidsinspectie. De gecontroleerde pizzazaak in Oostrozebeke bleek met alles in orde. In een andere voedingszaak in Oostrozebeke waren dan weer wel inbreuken tegen de tewerkstelling en werd een onderzoek opgestart naar schijnzelfstandigheid.  

In Meulebeke werden twee bars gecontroleerd: 1 bar leek volledig in orde na controle. In de andere bar stelde de RVA-inbreuken vast tegen de tewerkstelling en werd proces-verbaal opgesteld. Ook werden een aantal voedingszaken gecontroleerd: ook hier werden processen-verbaal opgesteld wegens schijnzelfstandigheid en tewerkstelling door verschillende inspectiediensten.  

In Ingelmunster werd een pizzazaak gecontroleerd. Alles was daar in orde. De nog steeds geldende sluiting van een andere zaak werd ook gecontroleerd.

Deel deze post