PZ Midow controleert handelszaken in Ingelmunster

Woensdagavond 12 april controleerden het FAVV en de politie Midow 2 handelszaken te Ingelmunster. Na overleg en samen met de gemeentelijke diensten, werd overgegaan tot controle van een pizzazaak en een dagwinkel. Er waren geen incidenten. Voor de dagwinkel waren er enkele lichte overtredingen en werd er een waarschuwing gegeven. Voor de pizzazaak waren er wel zwaardere overtredingen qua infrastructuur, voedselbereiding, hygiëne en bewaring. Het FAVV zal daaromtrent de nodige processen-verbaal opstellen en de zaak verder opvolgen. Mogelijk volgt een (voorwaardelijke) boete.


Verkeerscontroles

46 voertuigen werden in de loop van de namiddag van woensdag 12 april gecontroleerd op verschillende plaatsen in de zone (N50 te Ingelmunster, Oostrozebekestraat en Driesstraat te Wielsbeke, Brugstraat te Dentergem, Meenstakstraat te Meulebeke). De meeste chauffeurs bleken in orde: er werden 2 processen verbaal opgesteld omwille van keuring die niet in orde was. Daarnaast kregen nog twee bestuurders een proces-verbaal omwille van de verzekering die eveneens niet in orde was. 1 bestuurder werd beboet omwille van het niet dragen van de gordel. 1 voertuig stond geparkeerd op het fietspad en ontvangt eveneens een boete in de brievenbus. 

Op woensdag 12 april werd op 3 plaatsen snelheidscontrole gehouden. Op alle plaatsen betreft de limiet maximum 50 km/uur. In de Gentstraat in Ingelmunster passeerden 254 de radar. Slechts 6 bestuurders waren in overtreding. In de Bossenstraat te Wielsbeke werden 32 voertuigen gecontroleerd. 5 bestuurders waren in overtreding, waarvan 1 zware overtreding. Tenslotte werd ook de snelheid gemeten in Marialoopsteenweg te Meulebeke: 34 van de 115 bestuurders reden te snel, waarvan zelfs 11 zware overtredingen.

PZ Midow zal deze snelheidscontroles blijven herhalen, zowel op grote doorgangswegen als op secundaire wegen. Volgers van de sociale mediakanalen van de zone, krijgen elke week een aantal opstelplaatsen door.

Deel deze post