PZ Midow en federale politie slaan handen in elkaar: controle op zaterdagavond en zaterdagnacht

In de loop van zaterdagavond en het begin van de nacht werden in totaal 73 voertuigen grondig gecontroleerd in Ingelmunster, Oostrozebeke en Meulebeke. PZ Midow kreeg voor deze actie steun van leden van de federale politie: zo namen een aantal aspirant hoofdinspecteurs (hoofdinspecteurs in opleiding aan de West-Vlaamse Politieschool) deel.

De eerste halte in Ingelmunster (Bruggestraat) was bijna iedereen in orde. Eén voertuig wilde de controle echter ontwijken. Blijkt dat de bestuurder zijn voorlopig rijbewijs werd ingetrokken en hij moet nog de nodige proeven doen om het terug te krijgen. Zijn voertuig werd geïmmobiliseerd.

Iets later op de avond werd de controle verlegd naar Oostrozebeke (Ingelmunstersesteenweg). Ook hier geen zware inbreuken, wel werd een voertuig met 6 inzittenden (4 op de achterbank waar er maximum 3 mogen zitten) uit het verkeer gehaald. Allen kregen een proces-verbaal. Ook in deze controle stuurde iemand zonder het vereiste rijbewijs.

De derde halte in Meulebeke (Ingelmunstersesteenweg) werden er 6 speekseltesten afgenomen waarvan maar liefst 4 positief voor cannabis. Gevolg is dat 4 rijbewijzen werden ingetrokken voor de duur van 15 dagen. Eén bestuurder had ook nog een kleine hoeveelheid drugs bij zich. Ook hier stuurde iemand zonder geldig rijbewijs.

Opmerkelijk is wel dat er geen enkele bestuurder te veel gedronken had. Wel werden algemeen nog een tal van kleinere inbreuken geverbaliseerd, rond gordeldracht, verzekering, rijbewijs, tekort aan de technische eisen enz.

We kregen tijdens onze actie bijstand van een drughond van de federale politie. PZ Midow benadrukt dat de komende tijd dergelijke acties zullen worden herhaald, zowel in het weekend als tijdens de week. Eveneens blijft de PZ Midow inzetten op sensibilisering, onder meer door regelmatig via de sociale media (Facebook en Instagram) verkeerscontroles aan te kondigen. Volgers krijgen elke maandag een aantal straatnamen door waar de komende week flitscontroles worden gehouden, net als een wekelijks overzicht van de resultaten.

Deel deze post