PZ Midow zet nu ook in op cybercriminaliteit en preventie!

Voorkomen is beter dan genezen, aldus het spreekwoord. Dat geldt zeker ook voor cybercriminaliteit. De aantallen slachtoffers én de buit blijft stijgen, zo ook in 2022. Daarom hoopt de PZ Midow met de roadshow “hoe herken je online fraude” zo veel mogelijk mensen te bereiken. Half januari vond de primeur plaats te Ingelmunster. De Cultuurfabriek was “uitverkocht”. 250 geïnteresseerden schreven zich in en maakten kennis met de gevaren van sommige praktijken op het internet, met tips en tricks om zich niet te laten vangen. “Cijfers en voorbeelden maakten indruk”, “goede samenvatting en vuistregels”, “enthousiaste sprekers met kennis van zaken”…

Slechts een greep uit de feedback die we van de aanwezigen ontvingen.

Ook op onze vernieuwde website is een ganse pagina gewijd aan cybercrime. We bieden informatie aan rond cybercriminaliteit met 5 vuistregels en enkele interessante linken (https://midow.be/computercriminaliteit/). Daarnaast vindt u ook een stappenplan als u slachtoffer bent geworden, al dan niet met een effectief financieel nadeel (https://midow.be/slachtoffer-geworden-wat-nu/).

Het is de bedoeling alle gemeenten van onze politiezone te informeren om een zo groot mogelijk bereik te hebben. Phishing, vriendschapsfraude, beleggingsfraude, hacking,… het zal voor u na de infoavond geen geheimen meer kennen. De volgende datum en plaats ligt nog niet vast, maar we raden aan onze sociale media te volgen. Snel inschrijven is de boodschap!

Deel deze post