Sinds maandag 25 september worden de interventiepatrouilles en motards van PZ MIDOW uitgerust met een bodycam. Tijdens het uitvoeren van hun politionele taken kunnen zij, indien nodig, beeld en geluidopnames maken van hun tussenkomst. Deze opnames gebeuren echter niet standaard, maar zullen enkel plaatsvinden indien de omstandigheden dit vereisen. Wie zich verbaal of fysiek agressief opstelt loopt nu de kans om gefilmd te worden. Onderzoek heeft aangetoond dat de aanwezigheid van een bodycam kalmte en rust kan brengen in verhitte situaties, dit zowel bij de burger alsook bij de politieambtenaren.

Daarnaast kan de bodycam ook worden ingezet om bijkomend bewijsmateriaal te verzamelen door de ogen en oren van de politiemensen op het terrein bij te staan. De rechtbank kan dan naast het proces-verbaal ook nog de beeld- en geluidsfragmenten benutten om de zaak volledig uit te klaren.

PZ MIDOW neemt hier een volgende stap in een nog betere dienstverlening aan de burger en investeert in de veiligheid van haar mensen op het terrein door hen de kans te bieden agressie vast te leggen op camera.

Deel deze post