Sinds half november tot net voor de krokusvakantie werden in totaal 1.183 fietsers gecontroleerd door de PZ Midow.

In het kader van de provinciale campagne “Verplicht Verlicht” werd op verschillende tijdstippen fietsers gecontroleerd.

Na een sensibiliseringscampagne in verschillende lagere scholen, werd tijdens de wintermaanden doorgedreven gecontroleerd, met de focus op weg naar school, en op weg naar huis na school of werk.

Op verschillende plaatsen werd gecontroleerd: het centrum van Ingelmunster, in Wielsbeke op de Rijksweg/barrage, in de Ooigemstraat en op de Rijksweg te Wielsbeke, in de Tieltstraat te Meulebeke, in de Izegemstraat te Ingelmunster, in de Hoogstraat te Oostrozebeke en in het centrum van Dentergem (Wakken).

Elke inbreuk aan de fietsverlichting werd bekeurd, ofwel via een proces-verbaal ofwel via een zogenaamd jongeren-proces-verbaal.

In totaal werden 1.183 fietsers gecontroleerd. 31 fietsen waren niet in orde. Het gaat hier dus om 2,6%. Dat zijn er uiteraard nog steeds te veel, maar het toont wel aan dat repressieve controles (gekoppeld aan preventieve bezoeken en uitleg aan de kinderen van de lagere school) wél degelijk effect hebben.

De donkere wintermaanden passeren stilaan, maar dat betekent niet dat de zone Midow niet verder zal blijven controleren. Het is immers van wezenlijk belang dat de fietser als zwakke weggebruiker goed zichtbaar is.

Deel deze post