PZ Midow heeft op zaterdagnamiddag en zaterdagavond 12 augustus op 3 plaatsen in de zone een doorgedreven verkeerscontrole gehouden. Er werden in totaal 86 bestuurders gecontroleerd op alcohol en drugs, in de Vijverstraat te Dentergem, in de Tieltsteenweg in Oostrozebeke en op de Elf Juli Singel te Ingelmunster.

Er werden 2 positieve vaststellingen gedaan op drugs: het rijbewijs van 1 chauffeur werd direct ingetrokken. Een bromfietser mocht eveneens zijn bromfiets laten staan. Deze werd ingehouden door de politiediensten. Er waren ook 3 vaststellingen van gebruik van alcohol achter het stuur: 2 rijbewijzen werden direct ingetrokken, een andere chauffeur zal ervan afkomen met een geldboete.

Er werden 5 chauffeurs gewaarschuwd via een zogenaamd “processen verbaal van waarschuwing”. Zij krijgen een korte tijd om zich in regel te stellen rond onder andere technische eisen, verzekering en tonen van het juiste rijbewijs. 

Eveneens opvallend is dat er 5 verdere onderzoeken in het kader van sociale fraude zullen worden gevoerd door deze actie. Dit kadert in zwartwerk.

Dergelijke acties zullen uiteraard in de toekomst herhaald worden.

Deel deze post