Wegpiraten blijven niet onder de radar dankzij informatiegestuurde werking PZ MIDOW

PZ Midow ontvangt op dagelijkse basis informatie van burgers en partners over gevaarlijke verkeerssituaties en hardleerse laagvliegers. Deze info wordt dan verder uitgediept, verwerkt en bevestigd of ontkracht. Op basis van deze inlichtingen, worden de patrouilles dan gericht uitgestuurd.  

In de namiddag van 20 april liepen twee wegpiraten tegen de lamp door een opmerkzame, gerichte interventiepatrouille en dit telkens in Ingelmunster: 

Om 17u werd een chauffeur onderschept die al enkele weken met een vals Pools rijbewijs aan het rondrijden was. Tijdens de controle werd bevestigd dat het rijbewijs wel degelijk vals/vervalst was. De bestuurder zijn auto werd uit het verkeer gehaald en hij zal zich moeten verantwoorden voor het rijden zonder geldig rijbewijs en voor het gebruik van een vals/vervalst rijbewijs. 

Om 21u werd een voertuig uit het verkeer gehaald waarvan geweten was dat dit niet langer geldig gekeurd, noch verzekerd was. Bij verdere controle bleek dat te kloppen. Daarnaast beschikte de bestuurder ook niet over een geldig rijbewijs daar tegen hem een verval van het recht tot sturen was uitgesproken. Zijn Porsche werd inbeslaggenomen en de bestuurder zal het grondig moeten uitleggen voor de politierechter.  

PZ Midow gelooft sterk in de informatiegestuurde politiezorg en zal hier ook sterk op blijven inzetten. Wie over relevante info beschikt, kan altijd terecht op de website van PZ Midow om deze info anoniem over te maken.  

Deel deze post